Nedtelling til Chinese Bridge

Les hva vår kinesiske direktør, Li Chen sier om årets nye konsept.

Fredag 31. mars går fristen ut for å sende inn presentasjonen til årets Chinese Bridge. I år blir det med et nytt konsept der deltaker skal spille inn sitt bidrag og sende inn til oss innen utgangen av mars. Der vil en fagjury plukke ut de fem beste studenter og de ti beste skoleelever til finalen i Oslo 29. april.

Li Chen, kinesisk direktør ved Bergen Konfutse Institutt, mener årets konsept allerede er en suksess.

― Før måtte alle reise til Bergen for å være med i konkurransen, nå er det nok med å spille inn sin presentasjon hjemme i stuen. Vi merker på deltagelsen at dette er noe folk ønsker.

Li Chen reiste til Kunming i fjor sammen med vinnerne fra den norske Chinese Bridge-konkurransen. Det ble en svært minnerik tur for alle sammen.

― Det var en fantastisk tur. Vi møtte deltagere fra hele verden. For elevene var det nok stort å være med på konkurrasnen og bli kjent med så mange nye mennesker med forskjellige bakgrunn.

Det norske laget

For å kommme dit, må man først gjennom to hindere her hjemme. Først må man sende inn sin presentasjon på en videofil til Bergen Konfutse Institutt. En fagjury velger ut de beste som drar til Oslo i april for å konkurrere om de gjeveste plasseringene. De to som kommer øverst på pallen får en reise til Kina der de skal representere Norge i konkurranse med Chinese Bridge-deltakere fra hele verden. Gjør de det bra i Kina, kan de vinne studiestipend for et helt år.

― Premien har alltid vært god, men deltakelsen har tidligere vært preget av at konkurransen bare varte i én dag, og at den ble holdt i Bergen. Nå som man kan sende inn bidragene sine, får vi deltakere fra hele landet.

Selv om Li Chen er fornøyd med deltakelsen så langt, vil han fremdeles oppmuntre de som er usikre til å sende inn sin presentasjon før fristen går ut på fredag.

― Bare gjennom høy deltakelse sikrer vi en rettferdig konkurranse. Dersom noen er usikre på om de er "gode" nok til å delta, vil jeg bare si de fleste tidligere Chinese Bridge-vinnere som jeg har snakket med sier at de aldri hadde trodd at de skulle vinne konkurransen. Ting er bare umuilg hvis du ikke prøver.

Du kan finne mer informasjon om Chinese Bridge her. Send inn ditt bidrag til konfutse@gmail.com innen 31. mars 2017.