Chinese Bridge 2017

Nytt konsept i år

Bergen Konfutse Institutt har gleden av å presentere årets Chinese Bridge. Arrangør er den kinesiske ambassaden i Oslo og Bergen Konfutse Institutt. Konkurransen er todelt, en for unge mellom 15 og 20 år, og en for alle under 30 år. Alle deltakere til begge konkurransene må være tilknyttet skole/universitet og ikke har kinesisk som sitt morsmål.

De to deltakere som kommer øverst i Chinese Bridge Ung får representere Norge i sluttspillet i Kina oktober 2017. I den ordinære konkurransen skal vinner konkurrere i Kina, mens nummer to får dekket reise som publikum. Alle utgifter dekkes av arrangør. I sluttspillet kan deltaker også få mulighet til å vinne et stipend for språkstudier i Kina.

Nytt av året er at vi i 2017 kjører en innledende runde der deltaker lager en videofil av sin presentasjon, som de sender til Bergen Konfutse Institutt. Basert på innsendte videofiler velger vi ut de ti beste deltakere som skal konkurrere mot hverandre i finalerunden 29. april 2017. (arrangør dekker ev. reisepenger).

Konkurransen består av følgende deler:

Del 1. To minutters videoseanse der deltaker presenterer seg selv, og forteller litt om årets tema: My China story 我了解的中国. Deltaker får maks 50 poeng i del 1.

Del 2. Opptreden (tas opp i samme videofil). Deltaker kan skaffe til seg verdifulle poeng gjennom fremføring av kinesisk sang, diktlesning, kampsport, dans, kalligrafi, kunst, akrobatikk eller lignende. Soloopptreden skal ikke være over tre minutter. Hvis man opptrer sammen blir det fem minutter. Deltaker får maks 30 poeng i del 2.

Videofilen sendes som e-post til konfutse@gmail.com eller som ordinærpost innen 31. mars 2017. Deltaker kan velge mellom å filme selv, eller om det gjøres etter avtale med faglærer. I tillegg til videofil må deltaker registrerer seg ved å oppgi navn, kjønn, fødselsdato, fødested, nasjonalitet, e-postadresse, telefonnummer, adresse og tilknyttet skole.

En fagjury blir satt til å velge ut ti deltagere som skal i finalerunden 29. april. Den norske finalen avholdes i Oslo. Vinneren i konkurransen får muligheten til å reise til Kina for å konkurrere med jevnaldrende fra andre nasjoner. Derfra kan man også kjempe om stipend til språkstudier i Kina.

For mer informasjon se vedlagte fil:

Chinese Bridge 2017.pdf

Chinese Bridge Ung 2017.pdf

国际会议通知中英文.pdf